Преди обяд над Западна България ще е предимно слънчево, но облачността

...
Преди обяд над Западна България ще е предимно слънчево, но облачността
Коментари Харесай

Топло време ни очаква в съботния ден, живакът стига 21 градуса

Преди обяд над Западна България ще е най-вече слънчево, само че облачността от запад ще се усилва и вплътнява, след обяд към този момент ще е забележителна. В Източна България преди обяд в низините ще има ниска облачност, тук-там ще бъде и мъгливо, а в следобедните часове ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от юг-югозапад, с него дневните температури още ще се покачат и оптималните ще са между 16° и 21°, в София – към 16°,  съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Над Черноморието ще доминира слънчево време. Сутринта тук-там ще има ниска облачност или мъгла, а след обяд ще има раздрана висока облачност. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 15° и 19°, по-ниски ще са на север от Варна. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините в Западна България облачността от запад ще се усилва и вплътнява, само че ще се задържи съвсем без превалявания. В планините на изток по-значителна ще е облачността в утринните часове, а след обяд ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 10°, на 2000 m – към 3°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР